- Udang - ikut suke korang..
- Mentega - ikut udang
- Daun Kari
- lada sulah
- cili & bawang putih - dipotong/hiris2
- tepung jagung/tepung goreng kentucky
- telur - 2 biji
- garam/madu/gula secukup ase
- minyak masak
- Gaul tepung bersama lada sulah
- celup udang ke dlm putih telur & tepung
- kemudian goreng udang dgn minyak masak sampai kekuningan & angkat lalu toskan
- panas mentega & masukkan daun kari,cili & bawang putih yg dihiris tadi
- setelah naik bau, masukkan telur & kacau sampai berbuih.(korang leh je campur lebihan telur yg korang wat celup udang tu)
- masukkan udang yg telah digoreng
- last skali rasa la.. kalo nak dia ase manis2.. letak madu or gule..
3 comments:
mcm sedap jeee hehehe.. sy dh malas wat udang goreng butter ni sebab, sy suka yang super crispy mcm makan kat Carini... ada cite dalam blog..
sy tahu.. ada bace ..tp sy pon x dpt wat cam tu agi .. hahahha..
asenye kene letak butter lebih kot.. sbab nakkan berbuih telur tu ...
perghhh pagi2 bukak tgk makanan, adehhh pedih perut..hehhe
Post a Comment